Over Namenwinkel

Namenwinkel.nl is ontstaan vanuit ruim 10+ jaar ervaring met domeinnamen kopen en verkopen. In de afgelopen 10 jaar heb ik honderden domeinnamen in bezit gehad.

Hier zaten, naar mijn mening, absolute pareltjes tussen. Denk hierbij aan namen zoals Leningen.nl, Kortingen.nl, Kleden.nl, Bureaulamp.nl, Luchthaven.nl, Metalen.nl, Dakgoten.nl, Linkbuilder.nl, Backlinks.nl, Egaliseren.nl, Dakgoten.nl, Telefoonabonnementen.nl, Begrafenisverzekeringen.nl.

Te veel om op te noemen eigenlijk.

Dit waren overigens allemaal affiliate websites en lead generatie websites. Deze websites en domeinnamen zijn uiteindelijk allemaal verkocht en overgenomen door andere partijen.

Naast domeinnamen en het bouwen van affiliate websites ben ik al ruim 12 jaar actief in zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. Ik ben dus een echte internet fanaat en hou van alles wat met online marketing te maken heeft. Het is mijn passie, mijn lust en mijn leven. Mijn hobby en mijn werk.

Oja, even voorstellen 🙂

Hoi, mijn naam is John Klokgieter, eigenaar van Namenwinkel.nl. Het is voor mij zowel een hobby als passie om dagelijks het internet af te struinen op zoek naar mooie domeinnamen. Ik kom er dan ook heel wat tegen, maar ik heb mijzelf moeten aanleren niet alles te registreren wat ik tegenkom. Ik vind alles mooi.

Domeinnamen die ik zelf niet registreer, maar wel mooi vind en de moeite waard vind om te zien, die deel ik wekelijks op mijn blog met mijn lezers en volgers.

Neem eens een kijkje in het domeinnamen archief of er nog mooie vrij te registreren domeinnamen tussen staan. In de reacties lees je terug welke namen al geregistreerd zijn door lezers van Namenwinkel. Het kan ook zijn dat er inmiddels al namen geregistreerd zijn, maar dat je dat niet in de reacties kan teruglezen.

Om die reden ben ik Namenwinkel.nl begonnen. Op deze website plaats ik alle namen die ik dagelijks tegenkom maar zelf niet registreer. Hier zitten naar mijn mening altijd erg leuke namen tussen. En dat blijkt ook uit de reacties van de mensen die de namen wel registreren.

Verliefd op websites bouwen

Zoals eerder benoemd is online marketing mijn lust en mijn leven. Ik vind het prachtig om websites te bouwen en lekker te rommelen. Ben ik de beste webdesigner? Nee, zeker niet. Maar ik doe het wel met ontzettend veel plezier, en ik heb in de afgelopen 12 jaar redelijk goed ontdekt wat wel werkt en wat niet werkt.

Ik heb altijd ontzettend veel gelezen over conversie optimalisatie, UX, kleuren en het plaatsen van call-to-actions. Dit implementeer ik in mijn eigen websites, maar ook in websites voor klanten. Het is een uitdaging om zowel de klant tevreden te houden met het design, en tegelijkertijd een conversie gerichte website te bouwen. Als dat lukt, dan ben ik tevreden.

Zoekmachine optimalisatie

In de afgelopen 12 jaar heb ik ontzettend veel online ondernemers leren kennen. Veelal vanuit de affiliate marketing branche. Mijn websites bevonden zich altijd in zeer hoge concurrentie markten, zoals leningen, verzekeringen telecom. En heel vaak kreeg ik de vraag of ik SEO werkzaamheden en diensten wilde gaan leveren. Die boot heb ik destijds altijd afgehouden. Veel te druk met mijn eigen websites.

Toen ik enkele jaren terug stopte met affiliate markten in deze hoge concurrentie markten, en mij ben gaan richten op concepten in de domeinnamen wereld, viel het mij op dat ik veel meer tijd over had. Ik ben toen voor enkele relaties en klanten ook de zoekmachine optimalisatie op mij gaan nemen.

Omdat ik veel domeinnamen verkoop, en regelmatig ook websites voor deze namen bouw, is de vraag naar SEO ook toegenomen. Om die reden was een totaalpakket aan diensten een logische volgende stap. Domeinnamen, websites, en zoekmachine optimalisatie. Deze diensten lever ik onder Namenwinkel. Geen typische naam voor een online marketing bureau, maar ik wil er niet vanaf stappen.

Hulp bij het bedenken van namen

Naast het plaatsen van mooie domeinnamen en bedrijfsnamen help ik mensen ook graag bij het bedenken van namen. Ik krijg regelmatig berichtjes met de vraag wat ik van een naam vind, of de vraag of ik misschien ideeën heb voor een bedrijfsnaam. Ik vind dat erg leuk en doe het graag, als ik er tijd voor hebMocht je verder ergens vragen over hebben, of gewoon eens willen kletsen of sparren, neem gerust contact op 🙂

Reacties

    • Wim
    • januari 8, 2022
    Beantwoorden

    John heeft me enkele hele goeie tips gegeven over het handelen in namen, met name over buitenlandse namen. Bedankt hiervoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.